A PM_KKVESZKOZ_2017/253 szerződésszámú pályázat keretében kapacitásbővítő és versenyképesség javító eszközbeszerzés valósult meg a Rugócenter Kft-nél.

A beruházás keretében egy, a rugógyártáshoz feltétlen szükséges automata rugóformázó gép került beszerzésre, amivel jelentősen nőtt a cég gyártókapacitása valamint egy önálló festőberendezés központtal is bővült az eszközpark, aminek segítségével már festékbevonattal ellátott rugókat is tud előállítani a cég, amire egyre jelentősebb piaci igény mutatkozik.

A projekt befejezéseként megtartott zárórendezvényen a meghívottak betekintést kaphattak az évtizedek óta ebben a speciális gyártó szakágban tevékenykedő cég működésébe és megismerhették a rugógyártás legfontosabb munkaállomásait.

Az eszközpark ékes bizonyítéka annak, hogy a hazai kisvállalkozások csak a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően tudnak talpon maradni és növekedni.

 

Projekt azonosítószáma: PM_KKVESZKOZ_2017/253
Támogató: Pénzügyminisztérium
Kedvezményezett neve: Rugócenter Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Versenyképesség és kapacitásbővítés a Rugócenter Kft.-nél
Szerződött támogatás összege: 27,75 millió Ft
Támogatás mértéke: 54,78 %
Projekt kezdés: 2018.04.28.
Projekt befejezés: 2018.04.20.

  

 

 


 

A VEKOP-1.2.1-16-2016-00037 szerződés számú pályázat keretében a Rugócenter Kft. 23,76 Millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a cég gyártókapacitásának bővítése és a gyártási technológiák korszerűsítése érdekében. A Rugócenter Kft. a számára célirányosan kifejlesztett gépek beszerzésével nagyobb piaci részesedés elérését és az egyre fokozódó versenyben a minőség további javítását célozta meg. 

A projekt megvalósításának eredményeként pontosabban megmunkált, magasabb feldolgozottsággal készülő rugókat gyártunk kevesebb idő ráfordításával.

A beszerzett géppark segítségével termékpalettánk bővülhet, valamint már meglévő termékeinket nagyobb darabszámban és jobb minőségben szállíthatjuk, ugyanakkor vevőink elvárásainak is jobban meg tudunk felelni.

A korszerű gyártó- és segédeszközökkel vevőink hosszú távú megelégedettségét kívánjuk elérni, valamint termékeink exportpiacának bővülésére számítunk.

 

Projekt azonosítószáma: VEKOP-1.2.1-16-2016-00037
Kedvezményezett neve: Rugócenter Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Exportorientált kapacitásbővítés az újszilvási Rugócenter Kft.-nél
Szerződött támogatás összege: 23 796 152 Ft
Támogatás mértéke: 55 %
Projekt befejezési dátuma: 2017. június 15.

  


A Rugócenter Kft. 1997-es alapítása óta folyamatosan azon dolgozik, hogy tevékenységét fejlessze, új munkahelyeket hozzon létre, és hogy megragadjon minden olyan lehetőséget, amivel ennek a forrás oldali ellentételezését megkönnyítheti. Nem volt ez másképp akkor sem, amikor 2013-ban a KMOP-1.5.3/-CB-13 konstrukcióban pályázatot nyújtottunk be egy új csarnok épület megépítésére. A bírálók a projektünket támogatásra érdemesnek ítélték és 17,89 Millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítették.

A projekt eredményeképpen egy új 350 m2-es acélszerkezetes szabadon álló üzemcsarnokot építettünk, amivel nagymértékben növeltük a rugógyártás területének mértékét. A csarnok monolit beton alapon kapott helyet, amire ipari betonburkolat került, a tartószerkezete pedig acélból készült. Nyílászárói természetesen energiatakarékosak és hőszigeteltek.

További lényeges eleme volt projektünknek egy innovatív, modern szállítószalagos hőkezelő kemence beszerzése, valamint a tetőszerkezetre erősített (20 db polikristályos SIMAX) napelemek installálása is, amely az energiaköltségünk csökkentését célozták. A projekt megvalósulását követően mintegy 20% kapacitásbővülést szeretnénk elérni, amelyek mind a beszállítóink mind a vevőink elégedettségét növelik, nem beszélve a bővülő export tevékenységünkről.

 

Projekt azonosítószáma: KMOP-1.5.3/CB-13-2013-0047
Kedvezményezett neve: Rugócenter Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Új csarnok építése a Rugócenter Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 17.889.134 Ft
Támogatás mértéke: 49,99%
Projekt befejezési dátuma: 2015. június 1.

 

Go to top